For å få en god forståelse for hvor mye penger som blir brukt på militæret over hele verden så fant Stockholm International Peace Research Institute (SIRPRI) at i 2012 så ble det brukt 1.8 trillioner dollar. Du vet, det er helt ekstremt mye penger, og så mange nuller at det er like greit å ikke skrive ned hele tallet. I tillegg så var det totale salgstallet av våpen fra de 100 største våpenprodusentene på 395 milliarder dollar. Det er jo en svært lukrativ bransje, eller industri, så det er ikke rart at så mange mennesker sikter seg mot det.

Det er en del av livet, og når det foregår på en lovlig måte så er det jo mindre problematisk. De fem største eksportørene av våpen er også blant de sterkeste landene i verden, USA, Russland, Kina, Tyskland og Frankrike. Så ingen er uskyldige som du ser. De fem største importørene er India, Saudi Arabia, Kina, UAE og Pakistan, ikke akkurat land med plettfrie rulleblad når det kommer til menneskerettigheter.

Det handler jo rett og slett om penger, og så lenge man kan tjene såpass mye penger på, kommer det nok aldri til å stoppe heller.