Den siste industrien vi skal se på som sådan er massemedia. Og når jeg skriver massemedia så kan det hende at noen av dere blir litt satt ut. Fordi det er ingen tvil at det er en gigantisk forskjell på tungindustri og massemedia. Men om en ser på hva definisjonen av en industri er, at man skal produsere en tjeneste, så tilhører jo massemedia til den kategorien definitivt. Når jeg skrive massemedia, så tenker jeg først og fremst på aviser, men det er klart at det finnes andre varianter, tv, film, videospill og alt som er på Internett, Twitter og Facebook.

Massemedia har en svært viktig rolle i samfunnet, siden vi er avhengige av dem for å få informasjon, det er slik vi har laget samfunnet vårt, og det er slik det har fungert i noen hundre år nå. Det har sakte men sikkert begynt å bli forandret på, hovedsakelig gjennom sosiale medier, og måten folk år informasjon på har forandret seg. Og om man skal kritisere alle mulige industrier for noe så man også definitivt kritisere massemedia for måten den gir informasjon på, og enda viktigere enn det, hvor lite tillit folk virker å ha til media generelt. Det er en svært farlig situasjon å være i, og som gjør alt problematisk. Det er jo slik dette «fake news» fenomenet har fått grobunn, fordi folk har liten tillit, og spesielt om media sier noe i mot det de tror på, enten politisk eller religiøst.

Det har alltid vært en eller annen form for media, men dette vokste seg jo svært stort i takt med den teknologiske utviklingen, noe som gjorde det lettere å nå ut til folk. Og samtidig som dette er en styrke, det å kunne informere folk på et blunk er svært verdifullt, så er det samtidig farlig. Det så vi i andre verdenskrig, med den tyske propagandaen, men mer generelt så hjelper det med å mislede befolkningen, og tilpasse nyheter og utviklinger slik man ønsker det. Så ansvaret på denne industrien er svært stor, og tilliten til aviser i Norge, som VG, Aftenposten og Dagbladet må bli opprettholdt slik de kan fortsette å gi oss informasjon som vi behøver. Uavhengige kilder må finnes, hvis ikke så blir dette en svært farlig verden.