Noe som er sikkert og visst er at hurtigmat-industrien har kommet for å bli. Mange mener at dette er en industri som ikke bare ødelegger lokalsamfunn, men også folkehelsen. Hva tenker du om dette?

McDonald’s

McDonald’s er et godt eksempel på hvor mye makt industrien har. Det finnes faktisk en Big Mac-indeks som kan fortelle deg om økonomiske situasjoner i ulike land, basert på hvor mye en Big Mac koster. Ikke overraskende er Big Mac i Norge meget dyrt.

Det som også er utrolig med McDonald’s er at de er en av de største eiendomsinnehaverne i hele verden. Der andre bedrifter leier lokaler, så kjøper McDonald’s sine lokaler. Dette betyr at de har en enorm påvirkningskraft på små byer.

Vil du utfordre?

Det kan være vanskelig å utfordre hurtigmat-industrien, men det er mange som prøver. Kanskje du kan gjøre som Haralds vaffel og prøve deg på noe helt nytt? Det du kan gjøre da er å ta opp et smålån for å ha en solid oppstart.

Kan hurtigmat være sunt?

Det finnes også en rekke andre restauranter som prøver å utfordre konseptet om at hurtigmat må være usunt. I store byer verden rundt så kan du nå finne sunn hurtigmat. Dette er ofte av typen salater og andre spennende wraps.

Hvorfor er hurtigmat så populært?

Dette er et spørsmål som har veldig mange svar. Ikke bare er hurtigmat relativt billig, men det er også kjapt og alle får noe de vet de liker. Det er jo sånn at man blir tatt med på hurtigmat-kjeder når man er liten og man vokser opp med det. Derfor blir det naturlig å besøke Burger King eller Pizza Hut når man tar en tur til utlandet, fordi man vet hva man får.

Det er også populært fordi det er praktisk. Det er jo slik at alle vet hva de vil ha og vet hva de liker. Dette er nok ofte grunnen til at du ser en rekke barnefamilier på de ulike hurtigmat-restaurantene ganske ofte.

Så hva er det vi kan gjøre for å hindre at hurtigmat-industrien vokser seg større og større? Vel, du som forbruker kan selv bestemme hvor du bruker pengene dine, så hvis du ikke ønsker at hurtigmat-kjedene skal ta over det lokale næringslivet så må du bruke pengene dine sånn.