I denne artikkelen skal vi snakke om de største industriene som finnes nå til dags. Det første vi skal gjøre er å se på hva en industri egentlig er. Vi skal også se på hvilke måter disse industriene har forandret verden på alle slags måter.

Industrier

Det første vi må vite om industrier er at alt handler om produksjon og effektivitet. Oftest så bruker vi dette til å snakke om omdanning av råstoffer til å bli ferdigproduserte produkter, men dette er ikke nødvendigvis den riktige definisjonen. En industri kan også være en hvilken som helst annen samling av forretninger der man tilbyr tjenester istedenfor produkter.

Olje- og gassindustrien

Olje og gass er den industrien som vi kanskje er mest avhengig av uten at vi vet det. Spesielt vi som bor i Norge har et veldig stort og sterkt budsjett på grunn av oljen som vi har drillet ut av sjøen.

Det positive med denne industrien er at mange maskiner i dag blir drevet av olje og gass. På grunn av denne industrien så har vi store fordeler rundt transport, logistikk og reise. Det vil altså si at vi bokstavelig talt kan øke hastigheten på produksjonen vår med ekstreme mengder.

Dessverre så har dette en negativ side også, det største problemet i dag er miljøkrisen som vi står ovenfor. På grunn av alle utslippene av karbondioksid så er det faktisk sånn at disse gassene blir igjen i atmosfæren. Disse gassene fanger også opp noen av de strålene som solen sender ut. På grunn av at disse strålene forblir i jordas atmosfære, istedenfor å bli sluppet ut i verdensrommet så blir altså jorden varmere og dette påvirker selvfølgelig livet på planeten vår.

Mat og industri

Husk også at dersom du er nysgjerrig på hvordan et marked ser ut innen en eller annen industri så kan du lett skaffe deg en markedsundersøkelse som kan gi deg litt mer informasjon om det spesifikke som du lurer på.

Når det gjelds matindustrien så er det faktisk en veldig spennende tid. Det største skiftet som vi kommer til å oppleve i denne industrien er kanskje overgangen fra ekte kjøtt til noe som er enten vegetariansk eller vegansk. Grunnen til at vi vil gjøre dette er for det første at det begynner å bli veldig vanskelig å produsere kjøtt på grunn av blant annet problemer med utilstrekkelig areal og energi.

Det er også etiske problemer med å spise kjøtt, med tanke på at det er et ekte levende dyr som vi produserer kun for å slakte dem. Tidligere så har vi ikke klart å skifte helt fra denne dietten fordi vi tross alt er utviklet til å like smaken av kjøtt.

I fremtiden kan vi komme til å se mer syntetisk kjøtt som smaker det samme, som er etisk, og som er billigere å produsere.