Det finnes mange ulike årsaker til forurensning, som du sikkert kan tenke deg, og siden det utgjør en så stor trussel og faktor i livene våre så er det også verdt å se på dem. En av de største faktorene er at det ikke finnes gode nok reguleringer for å kontrollere forurensning. Det betyr at selskap og fabrikker ikke hindres noe særlig i å gjøre disse feilene. Det at man ikke planlegger godt nok for veksten er også en årsak siden man igjen ikke klarer å overholde en kontroll over hva som skjer.

En annen ting er bruken av teknologi som er utdatert, og som ikke klarer å vedlikeholde sikkerheten, ei heller gjøre deg sikker på at materialet holdes på plass der det skal. En av de største årsakene er bruken av naturlige ressurser, spesielt siden olje og gass er såpass skittent, det er jo derfor man ønsker å kutte ned på bensin og diesel slik at man kan få en bukt på akkurat det problemet.

Som du sikkert kan tenke deg så finnes det svært mange andre problemer, men dette er noen av de største som vi føler er verdt å nevne.